7. märts 2007

lack of Eoins


Video: Margus Kiis

Zahiri plaadiesitlusele Tartus läksin tegelikult üle kuulama uut bändi Eesti indie-skenes - lack of Eoins'i. Tegemist on veel keskkoolis õppivatest poistest moodustunud Viljandi (sic!) ansambliga. Kollektiiv tegutseb tegelikult juba aastast 2005, kuid eelmisest sügisest alates nime all lack of Eoins. Varasemalt kanti nime Mehmed Pehmised (Mistõttu ma selle grupiga varem igasuguseid kokkupuuteid proovisin vältida. Tegemist ilmselt ühe halvima bändinimega, mille peale eesti keeles tulla!) .

Miks ma võtsin ette lack of Eoins'ist rääkida? Põhjus on lihtne - bänd on märkimisväärne juba puhtalt sel põhjusel, et on hetkel minule teadaolevalt ainuke Eesti alternatiiv-act, kes ajab sellist rida. Millist rida? Viimasel kolmel-neljal aastal Briti saartel ülipopulaarset kiiret, rütmikat ja lohaka saundiga indie-rock/post-punk revival liikumise rida. Mõned näited sarnastest bändidest oleks Bloc Party, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Libertines, Razorlight, Maxïmo Park, Kaiser Chiefs jne.

Ehkki Viljandi "boy-band" kõlab veel kohati kohmakalt ja ebakindlalt, on asjal jumet küll ja küll. Stiilitunnetus on muusikaliselt täiesti olemas, vokaal ei põhjusta piinlikkust, laulukirjutus on täiesti lootustandev. Päris värske tuul meie indie-maastikul (kus üritusi on juba mõttetu teha, sest kõik bändid on eelneva kolme kuu jooksul viis korda nähtud). Tahaks aasta pärast uuesti lack of Eoins'i kuulata, ma arvan, et siis on nad juba täitsa head. Kahju ainult, et nad eestlastele kohaselt natuke hiljaks jäävad. Vastavalaadne alternatiiv-pop on ilmselt selleks ajaks juba oma populaarsuse Inglismaal kaotanud..

Loe veel!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet